V Zahradě, Praha - Bubeneč

   Bylo to koncem prázdnin, co Praha 6 získala do svého portfolia další gastronomický poklad. Tentokrát ho najdete v Bubenči pod okouzlujícím názvem - V Zahradě. Celá restaurace taky v zahradě skutečně je, a to v zahradě hotelu Schwaiger. S manželem jsme nelenili a ochutnat zdejší menu jsme vyrazili hned v prvních dnech po jejím otevření. A popravdě jsme nestačili žasnout.

   Restauraci ve zdejší zástavbě není moc složité objevit. Když projdete vstupní branou uvítá vás příjemný prostor ozdobený spoustou židliček a prostřených stolů, sem tam vzrostlý strom. Je pravda, že prostor půvobí nově a jsem přesvědčená, že za dva nebo za tři, až zahrada trochu zaroste, bude ještě daleko útulnějším místem. A to idedálním místem na večerní posezení s přáteli, víkendový oběd s rodinou nebo romantickou večeři ve dvou.

   Přiznávám rovnou, V Zahradě jsme nebyli jednou. V průběhu našich návštěv jsme zvládli zbaštit ledacos. Couvert má V Zahradě trošku selskou podobu - dostali jsme paštiku z hovězího jazyka, makový chleba, bílý chlebík a škvarkovou houstičku. Dostali jsme i amusée buche - hrachová pěna (alespoň tuším, že byla hrachová a pokud nebyla, byla to jen jiná luštěnina:)) s pukanou rýží a kousky domácí slaniny. Ochutnali jsme zdejší levandulovou limonádu, ledový čaj i pivo - všechno náramně potěšující! Naše chuťové buňky polaskal silný slepičí vývar s rozkošnými kuličkami z brambor, celeru a mrkve doplněný morkovými knedlíčky, okouzlil nás tatarák
 ze stařeného hovězího s houbovou majonézou a chlebovými chipsy, potěšení mělo podobu králičího hřbetu a stehna v bránici s estragonem a mrkvovým a hráškovým pyré, zapůsobila i přeštická kotleta s kroupovým rizotem na cideru s uzenou cibulí, bramborové šišky se zeleninou a pestem z jarní cibulky pro změnu úplně nezabodovaly, ale to vůbec nevadilo, protože hovězí žebra z místní udírny, které jsme ochutnali díky pozornému kuchaři, byla naprosto bezkonkurenční. Téměř ze všeho jsme si zkrátka dost sedli na zadek. Jídlo bylo promyšlené, přirozené a skutečně pořádné.

   Aby nedošlo k nějakému nedorozumění...nepohrdli jsme pochopitelně ani sladkostmi a zvládli jsme všechny, které mají na stálém menu. Rozmarýnový jogurt s uzenými jablíčky, omáčkou z lesních plodů se smaženým čímsi na způsob churros nebo pověstného amerického "funnel cake" byl osvěžující a velmi rafinovaný, čokoládový větrník se slaným karamelem a zmrzlinou z
 vaječného likéru byl naprosto famózní a neotřelý a zvládli jsme i pěnu z bílé čokolády a kozího sýra s pečenými borůvkami a pistáciemi - a ta byla...no, pokud máte rádi kozí sýr, tak nepochybně exkluzivní (já ho ráda nemám, manžel si ale pochutnal). A káva? Pokud máte rádi výrazné a velmi tmavě pražené horké nápoje, dejte si. Jste li fanoušci výběrové single origin honey guatemaly (nadsázka), potřebujete závěrečnou tečku z nějaké více či méně hipsterské kavárničky.

   Ať už si na zdejším menu vyberete (téměř) cokoli, rozhodně si pochutnáte na poctivé kuchyni s prvorepublikovou inspirací. A to ani nemluvím o tom, že cokoli, co vám tu naservírují, je i pastva pro oči. Tak si nechte chutnat :)

V Zahradě
Schwaigerova 59/3
Praha 6 - Bubeneč
160 00






















Komentáře